top of page
Ivan Nielsen Gardenscepter designer

Ivan Nielsen

Født på Amager, København i 1954

Indehaver af Naturens Værksted, Ørslevvej 163, 4230 Skælskør

ivan@gardenscepter.net

Ivan Nielsen er autodidakt tømrer, murer, snedker, stenhugger, billedskærer, designer, kunsthåndværker og opfinder. Med et exceptionelt øje for funktionalitet og æstetik skaber Ivan unikke produkter og projekter. Ivans kreationer tæller bl.a. køkkendesign, badeværelser, møbler, naturlegepladser og restauranter.

 

Ivan Nielsen har gennem mange års havedyrkning savnet et håndværktøj, som ikke rustede og var tungt og klodset som de traditionelle redskaber i jern. Med Gardenscepter har han tænkt helt forfra og opfundet et redskab, som aldrig er set før, og som skubber jorden til side og ’ruller’ gennem den uden at skære, hakke eller stampe jorden sammen. 

 

Det solide skaft i egetræ har to kobberringe, en lille og en stor, fortæller Ivan Nielsen, som har brugt tyve år på at udvikle Gardenscepter. - Den store ellipseformede ring bearbejder jorden i dybden, kultiverer den og luger ukrudtet væk uden at skære det i stykker. På den måde undgår man, at nyt ukrudt spirer frem fra de stumper af rødder, der bliver tilbage.

 

Den korte ring bruges til at lave såriller. Når man fører den gennem jorden graver man en rille, som samtidig er kultiveret i dybden, således at jorden allerede er løsnet og giver de nye planter de bedste betingelser for at vokse. Det samme princip gælder, når man bruger den korte ring til at sætte løg med. Man roterer gardenscepteret og borer et hul, som er løsnet i dybden.

 

Gardenscepter er både effektivt og skånsomt, fordi den runde kobbertråd ikke skærer i planternes stængler eller beskadiger rødder og løg. Derfor man kan luge helt tæt på selv de sarteste planter, uden at gøre skade, fortæller Ivan Nielsen.

 

​Med sit enkle og gennemtænkte design er Gardenscepter desuden en æstetisk fryd for øjet og et redskab, som indbyder til at hænge fremme på terrassen eller altanen, hvor man altid har det ved hånden. Det er håndlavet dansk kvalitet i de bedste materialer.

 

 

bottom of page